meta expr:content='data:blog.pageTitle' property='og:title'/>
Login

advertising

Doctor blogger

Κρεμάλα (Game for your blog)

Score :
Λάθη (6):

Κρεμάλα (Game for your blog)

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Πώς φτιάχνουμε ένα Banner

Αρκετές φορές έτυχε να μου κάνουν αυτήν την ερώτηση. Σήμερα πάλι με ρώτησε ο φίλος μας Γιώργος Φάκος το ίδιο πράγμα και είπα να κάνω αυτήν τηνανάρτηση. Πάμε λοιπόν.. Για να κάνουμε κάποιο Banner, κατ' αρχάς, υπάρχουν προγράμματα ειδικά, τα λεγόμενα Banner Makers. Κάποια στοιχίζουν και κάποια πάλι είναι δωρεάν. Μπορεί κάποιος να φτιάξει επίσης Banner χρησιμοποιώντας απλά προγράμματα, όπως το Paint, το Photoshop, ή Online Free Banner Makers, σελίδες δηλαδή που προσφέρουν την κατασκευή Banner online. Το δυσάρεστο κάποιες φορές με μερικά Online Services είναι πως διαφημίζονται μέσω του Banner που σας έφτιαξαν. Προσωπικά το Banner ενός Site το θεωρώ μοναδικό και αντιπροσωπευτικό κομάτι της κάθε σελίδας, οπότε προτιμώ να είναι καθαρό απο κάθε ξένη διαφήμιση. Αλλού λές ας είναι, όχι όμως στο Banner της σελίδας σου, το οποίο στην ουσία είναι ..ας πούμε η σφραγίδα της. Το πιο σημαντικό στην όλη ιστορία όμως, είναι μονάχα ένα πράγμα. Η δική σας φαντασία. Εσείς πρέπει να
σκευτείτε τι ακριβώς θέλετε. Πρέπει να σκευτείτε την κάθε λεπτομέρεια. 1. Το μέγεθος (διαστάσεις) 2. Το χρώμα ή την εικόνα 3. Την γραμματοσειρά 4. Το μήνυμα 5. Το είδος (JPG, PNG, GIF, SVF κ.λ.π.) Όλα αυτά εσείς πρέπει να τα σκευτείτε. Μερικοί φτιάχνουν "παιδαριώδεις" Banners, μα και κάποιοι φτιάχνουν αριστουργήματα. Να θυμάστε πάντοτε όμως ένα πράγμα. "Ου εν τω πολλώ το εύ". Λιτό και να τα λέει όλλα με την πρώτη ματιά.

Όμως, αρκετά ως εδώ. Ελάτε να σας δώσω κάποιες σελίδες δωρεάν (προγράμματα για αγορά μπορείτε να βρείτε και μόνοι σας) και στις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το δικό σας Banner. (Κάθε Link θα ανοίγει σε δικό του παράθυρο, να μη χάνεστε).highpowergraphics.com logodesignengine.com thefreelogomakers.comflamingtext.com Σίγουρα αν ψάξετε θα βρείτε άπειρες ακόμη, είμαι σίγουρος. Αρχίστε να πειραματίζεστε με μία απο αυτές, και προσπαθήστε να φτιάξετε ότι καλύτερο μπορείτε. Για όσους αναρωτιούνται εγώ τι χρησιμοποιώ, η απάντηση είναι το "Logo Maker v.5" Το επόμενο βήμα, είναι να ανεβάσετε κάπου το Banner σας. Εγώ προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ το imageshack. Αφού ανεβάσετε (upload) την εικόνα σας, σας δίνει διάφορα link. Επιλέξτε το "Direct Link". Κατόπιν, για να το τοποθετήσετε κάπου στο blog σας, χρησιμοποιείστε αυτόν τον κώδικα:
<center><img src="<span style="font-weight:bold;">http://imageURL</span>.gif"/></center>
Αντικαταστήστε το κόκινο link με το Direct link που σας έδωσε το imageshack, και είστε έτοιμοι. (Υ.Γ. Τα δύο "Test Banner" τα έφτιαξα με το 1ο Link που σας έδωσα, για να πάρετε μια μικρή ιδέα) Καλή επιτυχία.
"Γειά σου, Εάν βρέθηκες για πρώτη φορά στο Blog μου, και εάν σε ενδιαφέρουν οι αναρτήσεις μου, μπορείς να εγγραφείς στο RSS feed του Blog. Μπορείς επίσης να κάνοντας εγγραφή στο Newsletter του blog μου, να λαβαίνεις απ ευθείας κάθε μου ανάρτηση στο email σου. Είσαι Twitter user; τότε μπορείς επίσης να με κάνεις Follow στο Twitter. Σε ευχαριστώ που με διαβάζεις,"
nikos63.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου