meta expr:content='data:blog.pageTitle' property='og:title'/>
Login

advertising

Doctor blogger

Κρεμάλα (Game for your blog)

Score :
Λάθη (6):

Κρεμάλα (Game for your blog)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Απάτη μέσω facebook: Έλληνες διοργάνωναν εκδρομές στο...πουθενά

Δεκάδες  Έλληνες χρήστες του Facebook έπεσαν θύματα καλοστημένης απάτης από επιτήδειους που διοργάνωναν πανάκριβες εκδρομές στο Παρίσι, το Ντουμπάι και το Λονδίνο, δηλώνοντας τουριστικοί πράκτορες.
Οι «τουριστικοί πράκτορες» υπόσχονταν ταξιδιωτικά πακέτα σε δελεαστικές τιμές , ακολουθούσε τηλεφωνική επικοινωνία με τους επίδοξους ταξιδιώτες, τους έπειθαν να καταβάλουν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή για την πραγματοποίηση των διακοπών και στη συνέχεια… έφευγαν οι ίδιοι διακοπές!


Προκειμένου μάλιστα να μην γίνει δυνατός ο εντοπισμός τους οι διαδικτυακοί τουριστικοί πράκτορες απενεργοποιούσαν και επανενεργοποιούσαν συχνά το το προφίλ τους , το μετονόμαζαν συχνότερα και «εξέπεμπαν» μόνο σε συγκεκριμένες και κάθε φορά διαφορετικές ώρες .

Χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο τρόπο δράσης, οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν μετά από πολύμηνη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα , κατάφεραν στο χρονικό διάστημα από 23.07.2013 έως και 12.12.2013 να αποσπάσουν, από τουλάχιστον 38 πολίτες – χρήστες του διαδικτύου (καθώς ορισμένοι δεν κατήγγειλαν το γεγονός) συνολικό χρηματικό ποσό 49.795 ευρώ.

Από το σύνολο των καταγγελιών που υποβλήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι για την τέλεση των απατών, χρησιμοποιήθηκαν συνολικά επτά ιστοσελίδες στο «Facebook», οκτώ τραπεζικοί λογαριασμοί και δέκα τηλεφωνικοί αριθμοί.

Οι δύο δράστες που ταυτοποιήθηκαν είναι άνδρες , Έλληνες ηλικίας 31 και 59 ετών αντίστοιχα. Στο σπίτι του 31χρονου στη Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα από κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα SIM, τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακή εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο ανδρών για απάτη με υπολογιστή , χαρακτηρίστηκε ήδη ως κακουργηματικού βαθμού, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, για να προσδιοριστεί το μέγεθος της απάτης και τυχόν εμπλοκή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου